Добредојде на Прекрасното Дојранско Езеро

Дојранското езеро е туристички бисер во Источна Македонија. Најголеми населби се двете рибарски гратчиња; Нов Дојран (населен од крајот на 1ва Светска Војна до 2ра Светска Војна) и Стар Дојран, кој има и стари и нови градби, особено хотели, ресорти и ресторани. Се наоѓа на надморска висина од 148m. и е со површина од 43Кm2. Заради својата мала површина и длабочина, водите му се релативно топли. Тоа е најбогатото езеро со риба во околината.

Joomla templates by a4joomla